Gourmetchef

Créme Brulée

2017. április 16. 06:57 - Gourmetchef

16002999_1196468417057016_6390943321608552167_n.jpg

Créme Brulée 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami egyszerű és nagyon finom. 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók

100 ml tej 

300 ml habtejszín

110 gramm kristálycukor 

4 db tojás 

2 csomag vaníliás cukor 

Tejszínhab 

Koktél cseresznye 

Elkészítés:

A tejszínt, a tejet a 25 g cukrot a vaníliás cukorral együtt összeforraljuk. Amíg felforr, addig egy másik tálba az egész tojásokat 25 g cukorral összekeverem. A felforralt tejet a tojásos keverékhez öntöm és összekeverem. Majd a keveréket tűzálló tálba vagy 4 db edénykébe / szuflé, puding / elosztva beleöntöm. Ezeket az edényeket vagy edényt egy magasabb falú tepsibe beleteszem és felöntöm a tepsit vízzel úgy, hogy az edények faláig félig legyen. Sütőbe teszem és 85-95 percig 120 fokon sütöm. Akkor jó, ha már nem folyik. Sütés után kihűtőm minimum 1,5 órát. Tálaláskor 60 gramm kristálycukrot szétosztva rászórok a tetejére és karamellizálom. Ahogy elkészültem vele rögtön fogyasztjuk.

 

Díszítés:

Lehet simán, de én szoktam rátenni egy kevés tejszínhabot és egy szem koktélcseresznyét

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr5012429433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.