Gourmetchef

Frankfurti leves

2017. április 15. 20:12 - Gourmetchef

foto_3_4.JPG

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta 

1 fej nagy vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

2 darab nagy burgonya 

1,5 dl olaj 

1 evőkanál liszt 

30 dkg virsli 

1 db erőleveskocka 

1 csokor petrezselyem 

1,5 dl tejfől 

Majoranna, só, bors, ízlés szerint 

1,5 liter víz 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszem az 1 dl olajat, a finomra vágott vöröshagymát és lepirítom. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát. Majd sóval, borssal, majorannával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Ezután felengedem a vízzel, és főzni kezdem. Amikor a burgonya félig megfőtt akkor hozzáadom a csíkokra vágott kelkáposztát. Amikor a kelkáposzta is félig megfőtt, akkor lisztből, a tejfölből és a maradék olajból rántást készítek és hozzáadom a leveshez. Ezután újra forralom a levest. Majd végül hozzáadom az előzőleg kevés olajon megpirított karikára vágott virslit.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6912428937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.