Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab nagy burgonya
1,5 dl olaj
1 evőkanál liszt
30 dkg virsli
1 db erőleveskocka
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejfől
Majoranna, só, bors, ízlés szerint
1,5 liter víz
Elkészítés:
Egy leveses lábasba beleteszem az 1 dl olajat, a finomra vágott vöröshagymát és lepirítom. Majd hozzáadom a meghámozott és kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát. Majd sóval, borssal, majorannával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Ezután felengedem a vízzel, és főzni kezdem. Amikor a burgonya félig megfőtt akkor hozzáadom a csíkokra vágott kelkáposztát. Amikor a kelkáposzta is félig megfőtt, akkor lisztből, a tejfölből és a maradék olajból rántást készítek és hozzáadom a leveshez. Ezután újra forralom a levest. Majd végül hozzáadom az előzőleg kevés olajon megpirított karikára vágott virslit.
Jó étvágyat kívánok.