Gourmetchef

Ír kávé

2017. április 13. 06:30 - Gourmetchef

foto_2_19.JPG

Ír kávé 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc kávékülönlegességemet. Kettő az egyben, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 1 adagra 

Hozzávalók  :

10 cl forró kávé  

3 kávés kanál barna cukor 

3 cl Ír whisky 

Tejszínhab/ fújós 

Elkészítés:

Egy kis lábasba feloldjuk a cukrot a whiskyben. Ha ez megvan, akkor beleöntöm a cukros whiskyt egy előmelegített hőálló pohárba. Majd egy leveses kanál hátoldalán keresztül, csurgatva felöntjük a forró kávéval. Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a whisky és a kávé. A tetejére utolsó rétegként jön a tejszínhab. Végül én tejcsoki reszelékkel díszítettem.

Megjegyzés :

Azért csináltam az elejét így, mert sajnos nekem nincs nagy kávéfőzőm, amihez lenne gőzölő. Természetesen lehet másik whiskyt is használni, ha ír éppen nincs kéznél.

Egészségetekre.                                                                                               

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4912420935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.