Gourmetchef

Rizses hús

2017. április 11. 21:54 - Gourmetchef

foto_3_26.JPG

Rizses hús 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

1,5 kg sertéscomb 

2 fej vöröshagyma 

2 evőkanál fűszerpaprika 

Só, bors ízlés szerint 

3 dl rizs 

1,5 liter víz 

2 evőkanál zsír vagy olaj 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a zsiradékban üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, hogy több levet is adjon. Majd beletesszük a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. Majd beletesszük a piros fűszerpaprikát. Összekeverjük és 5 dl vízzel felengedjük, forraljuk és puhára főzzük. A rizst külön edényben az 1 liter vízben előfőzöm félkeményre. Ha kész, akkor a megfőtt húshoz adjuk, és készre főzzük. Akkor van kész, amikor az összes lé elfő.

Jó étvágyat kívánok.    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2112418373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.