Gourmetchef

Rizsfelfújt

2017. április 10. 23:12 - Gourmetchef

unnamed_2.jpg

Rizsfelfújt 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egy nagy kedvencemnek a receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók :

1 liter tej 

1,5 dl víz 

4.5 dl rizs 

2 evőkanál kristálycukor 

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Ezeket az anyagokat a tejes vízben állandó keverés közben megfőzöm.

Amikor megfőtt, kb 5 percig fedővel letakarom, és állni hagyom. Az idő lejárta után tálba teszem és hagyom teljesen kihűlni.                  

Egyéb hozzávalók :

3 db tojás 

2 csomag vaníliás cukor 

1 db citrom héja 

2-3 db banán 

Elkészítés:

A kihűlt rizsbe beleteszem a vanília cukrot, a citromhéjat, a tojások sárgáját villával kikeverem és  a rizsbe teszem. Jól összekeverem. A fehérjét csipetnyi cukorral kemény habbá verem és végezetül azt is lazán (hogy ne törjön a hab) belekeverem a rizsbe. Közepes nagyságú tepsibe beleöntöm és 180 C-szép világos barnára megsütöm. Ajánlatos a tűpróbával megnézni. Tálalni kockára vágva vagy formázva szoktam. Megszórom porcukorral és málnaszörppel kínálom.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr912415921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.