Gourmetchef

Mákos- mézes nudli

2017. április 08. 00:08 - Gourmetchef

16832949_1235954403118256_1498297825_o.jpg

Mákos- mézes nudli  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

30 dkg burgonya 

45 dkg finomliszt

6 dkg zsír 

2 db tojás 

1 teás kanál só 

Feltét 

10 dkg cukor 

10 dkg mák 

4 evőkanál méz 

Elkészítés:

A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kisgombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.

 

Feltét 

A cukrot a mákkal együtt megdarálom és a még forró nudlira szórom. Mézet csurgatok a tetejére.

Jó étvágyat hozzá.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr4012409323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.