Gourmetchef

Csongrádi lebbencs tészta

2017. április 06. 22:30 - Gourmetchef

16832821_1235954359784927_1919362723_o.jpg

Csongrádi lebbencs tészta 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik egytálétel receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

15 dkg húsos szalonna 

20 dkg kolbász 

1 nagy fej vöröshagyma 

30 dkg lebbencs tészta 

2 evőkanál zsír 

0,5 kg burgonya 

Só, bors, paprika és erős paprika ízlés szerint 

 

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom és megpirítom egy mélyebb edényben. Mikor elkészült, kiveszem az edényből, és a zsírra ráteszem a hagymát, egy picit megdinsztelem majd ezt is kiveszem. Ezután a maradék zsiradékba beleteszem a lebbencstésztát és megpirítom. Ha a zsiradék nem elég, akkor pótolni kell. Mielőtt a tészta jól átpirulna,  hozzáteszem a hagymát és tovább pirítom. Mikor aranybarna, és a tészta hólyagos lett, ekkor lehúzom a tűzről és fűszerezem sóval, borssal, paprikával ízlés szerint. Majd visszateszem a tűzre és beleteszem a megpucolt és kockára vágott burgonyát. Ezután felengedem vízzel. Minimum annyi víz kell, hogy ellepje. Majd készre főzöm.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7512406895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandfereg 2017.04.07. 18:07:34

Közben megeszem a húsz deka kolbászt, mert a főzésben nagyon megéheztem. :)))

Krutzifix 2017.04.07. 19:13:14

Ez most mi is? Kicsit slambuc utánérzésem van, vagyis olyasmi, mintha a szerző úgy tenne, mintha kitalált volna valamit, miközben csak kitálalt egy adagnyit egy nagy kondér (kolbásszal turbózott) slambucból...vagy öhönből...vagy öhömből, topogósból, vagy akárhogy is hívjákból. Illetve ilyen szerű ételből. nyilván ettől még nagyon szuper és laktató étek lehet!

Dzsontra Volta 2017.04.07. 20:54:54

Ez baromira nem csongrádi, hanem a szinte az egész alföldön(jellemzően a teljes tiszántúl) ismert és alap kajának számító slambuc, vagy más néven öhön, ami a lebbencsleves extrarövid lére vett alfaja.