Gourmetchef

Banános Amaretto puding

2017. április 04. 22:17 - Gourmetchef

img_5477.JPG

bananos_amaretto_puding_4.JPG

Banános Amaretto puding 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.

 

A recept 4 adagra:

Hozzávalók:

2,5 dl tej 

2,5 dl tejszín 

15 dkg kristálycukor 

5 tojás

1,5 dl amaretto likőr 

Elkészítés :

Vegyél egy nagyobb tálat és öntsük bele a tejet és a tejszínt. Majd forraljuk fel. Közben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a forralt tejszínes tejbe, és jól keverjük össze. Amikor ismét elkezdjük melegíteni, de még nem forrt fel, akkor hozzáöntöm az amarettot. Ha felforrt, akkor kiadagolom pudingformába, majd amikor már lehűlt, hűtőbe teszem. Természetesen lehet készíteni amarettos puding porból is. Az egy kicsit gyorsabb, nem kell hozzá tojás és amaretto likőr.

Jó étvágyat!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr2912402069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gourmetchef 2017.04.05. 19:06:33

Szerintem a képen látható , hogy a tejszínhab és a puding között , egy picit ki is lóg. Amikor összerakom a formába vagy tálkába, először a banánt teszem bele majd a pudingot. Mikor kihűl akkor ki kell fordítani és felül lesz a banán. Ezután rakom rá a tejszínhabot. Remélem segítettem. Jó étvágyat hozzá.

Üdv: Gourmetchef
süti beállítások módosítása