Gourmetchef

Hideg Alma Leves

2017. április 02. 15:34 - Gourmetchef

foto_1_2.JPG

Hideg Alma Leves    

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc levesem receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

65 dkg savanyú alma 

2 dl főzőtejszín 

3 dkg liszt 

mokkás kanál só 

12 dkg kristálycukor 

5 szem egész szegfűszeg

1 evőkanál őrölt fahéj 

Elkészítés:

Egy leveses lábasba beleteszek 1,5 liter vizet, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és összeforraljuk. 7 perc forralás után átszűrjük. A meghámozott és kockára vágott almát ebbe a szűrt lébe megfőzzük. Közben a tejszínből és a lisztből habarást készítünk.  Amikor az alma megfőtt akkor kiveszem a léből. A  levet  folyamatos keverés közben besűrítem a tejszínes lisztel és hozzáadom a cukrot majd felforralom és forrás után az almát visszateszem a lábasba.

Jó étvágyat kívánok.

 

Szólj hozzá!
Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7912395535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.