Gourmetchef

Szezámos-túrós rúd

2017. március 29. 21:01 - Gourmetchef

16810439_1235954379784925_774457727_o.jpg

Szezámos-túrós rúd

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc sós süti receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és kiadós.

 

A recept 6 adagra

Hozzávalók a tésztához :

25 dkg liszt

25 dkg túró

25 dkg margarin

1 evőkanál só

 

1 db tojás

5 dkg szezámmag

 

Elkészítés:

Tészta :

A lisztet, sót, puha margarint és a túrót egy nagy tálba teszem, Jól összegyúrom. Lisztezett felületen 1 – 1,5 cm vastagra nyújtom.  Megkenem a tetejét felvert tojással, majd megszórom a szezámmaggal. Ezután 1 cm széles és 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk éles késsel.  Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 180 C-on 25 percig sütjük. Azonnal fogyasztható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8212386307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.