Gourmetchef

Krumplis pogácsa / potato scones

2017. március 28. 22:04 - Gourmetchef

unnamed_12.jpg

Krumplis pogácsa

 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

A recept 2 adagra

Hozzávalók

Tészta :

80 dkg burgonya

1 evőkanál zsír

1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez

2 lapos teás kanál só

Liszt amennyit a krumpli felvesz, hogy félkemény tészta legyen

Elkészítés:

A 80 dkg krumplit, a 2 lapos teás kanál sóval megfőzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk (nem lesz sós, mert a liszt majd felszívja). Áttört krumplihoz  hozzáadjuk a zsírt (ami a meleg krumpliban elolvad). Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy tojást. Jól összekeverjük és hagyjuk teljesen kihűlni. (Meg kell várni, hogy teljesen kihűljön a krumpli, mert ha langyos, akkor  több lisztet vesz fel és kemény lesz). Összegyúrjuk a lisztel, kinyújtjuk, Én be szoktam vagdosni, kiszaggatjuk megformázzuk és  a tepsibe tesszük. Végül lekenjük egy kikevert tojással és 180C-ra felmelegített sütőben megsütjük. A sütési idő kb 30 perc.

Akkor jó, amikor az alja is megsült szép világosbarnára.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7412383773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.