Gourmetchef

Citrom torta - gluténmentes

2017. március 21. 20:53 - Gourmetchef

foto_4_4.JPG

Citrom torta - gluténmentes

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek egyik kedvenc gluténmentes torta receptemet, ami egyszerű, nagyon ízletes.

 

A recept 6 adagra

Hozzávalók a tésztához:

22 dkg gluténmentes fehér liszt

22 dkg cukor

22 dkg vaj

3 db tojás

1 tasak sütőpor

2 dl tejföl

1/2 mokkás kanál só

1 vaníliás cukor

2 citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a krémhez :

25 dkg mascarpone

20 dkg porcukor

2 citrom leve

 

Elkészítés:

Tészta :

Egy mélyebb edénybe beleteszem a cukrot, sót, vaníliás cukrot, puha vajat, citrom reszelt héját és levét, továbbá a tojás sárgákat és habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Tortaformába vagy gyümölcskenyér formába töltjük, és 50-55 percig sütjük 170 fokon. Amennyiben szükséges, takarjuk le a tetejét alufóliával, hogy világos maradjon. Majd hagyjuk kihűlni.

 

Máz:

A mascarponét, porcukrot és citromlevet habosra keverjük és kész J.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr7612359937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.