Gourmetchef

Kajdacsi kis gombóc leves

2017. március 10. 13:52 - Gourmetchef

16804546_1235954353118261_509521524_o.jpg

Kajdacsi kis gombóc leves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra

Hozzávalók

30 dkg burgonya

45 dkg finomliszt

6 dkg zsír

2 db tojás

1 teás kanál só

A paprikás szósz :

5 dkg zsír

1 darab közepes vöröshagyma

2 evőkanál édes fűszerpaprika

só, bors ízlés szerint

tejföl

Elkészítés:

A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kis gombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.

A paprikás szósz :

Előveszek egy lábast és beleteszem a zsírt és felolvasztom. Majd beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ahogy megvan, megszórom a paprikával. Sóval és borssal ízesítem. Mikor elkészültem beleforgatom a nudliszerű kis gombócokat. Melegen tejföllel tálalom.

Jó étvágyat hozzá.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr812327413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.