Gourmetchef

Kajdacsi kis gombóc leves

2017. március 06. 22:59 - Gourmetchef

16833064_1235954349784928_1374432646_o.jpg

Kajdacsi kis gombóc leves 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek a másik kedvenc gombócom receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

 

A recept 4 adagra 

Hozzávalók

20 dkg burgonya 

30 dkg finomliszt 

4 dkg zsír 

1 db tojás 

1/2 teás kanál só 

A paprikás szósz :

5 dkg zsír 

1 darab közepes vöröshagyma 

2 evőkanál édes fűszerpaprika

só, bors ízlés szerint 

Leves :

1,5 litre water

1 erőleves kocka 

 

Elkészítés/ method:

A burgonyát héjastul, sós vízben megfőzőm. Ha megfőtt meghámozom, és még melegen áttöröm. Ahogy kihűlt, hozzá adom a zsírt, a lisztet, a tojásokat, megsózom és összegyúrom. Csíkokat vágok a tésztából és ujjnyi vastagra nyújtom, majd kisgombócokat /nudlikat/ vágok és/ vagy gyúrok belőle. Sós forró vízben megfőzőm.

 

A paprikás szósz és a leves :

Előveszek egy lábast és beleteszem a zsírt és felolvasztom. Majd beleteszem az apróra vágott hagymát és megdinsztelem. Ahogy megvan, megszórom a paprikával. Sóval és borssal ízesítem. Felengedem 1,5 liter vízzel és adok hozzá egy erőleves kockát. Amikor felforr, beleteszem a nudlikat és 5-10 percig forralom. S frissen, azonnal tálalom. Jó étvágyat hozzá.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr1412318659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.