Gourmetchef

Tiszai Halászlé

2017. február 26. 09:41 - Gourmetchef

16804596_1235954343118262_1206902210_o.jpg

Csongrádi Halászlé  

Kedves Látogatók!

  A mi halászlevünk  egy tradicionális Tiszai amely egy Csongrádi recept szerint készült. Fogadjátok szeretettel. 

 

A recept:

Hozzávalók

leveshez 

2 kg ponty 

40 dkg (3 nagy fej) vöröshagyma 

3 ek zsír 

2 liter víz

Só, bors, piros őrölt paprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 

1 ek vaj

Elkészítés/ method:

A leves/soup:

A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk – a fejét, farkát és a csontos, szálkás részeit jó puhára megfőzzük, fűszerekkel együtt 2-2,5 órát. Majd a hal és csontos darabokat egy sűrű szitán átpaszírozzuk, így egy sűrű halhús pép kerül a szálkamentes lébe. Ezt követően a tiszta, sózott haldarabokat belehelyezzük a lébe, főzzük 15 percet és tálaljuk. Erős paprikát és friss kenyeret kínálunk hozzá.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3512294749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.