Gourmetchef

Sárgarépa főzelék sült debrecenivel

2017. február 21. 22:16 - Gourmetchef

16326904_1215194141860949_498026463_o_2.jpg

Sárgarépa főzelék sült debrecenivel 

Kedves Látogatók!

Ebédként és vacsoraként is jó választás lehet egy kis vitamindús sárgarépa főzelék.

Jó étvágyat kívánok.

 

A recept 4 főre  :

Hozzávalók :

6 db közepes sárgarépa 

1 kávéskanál só 

3 evőkanál liszt

2 evőkanál vaj

3 dl tej 

2 evőkanál cukor 

4 darab debreceni kolbász 

Elkészítése:

A megtisztított répákat reszelőn lereszeljük. Majd tálba tesszük a vajat, megolvasztjuk, majt rátesszük a reszelt répát. Vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi és sóval ízesítem. Majd főzőm addig, amíg megfő a répa. Ekkor keverés közben meghintem a liszttel és felöntöm a tejjel Ezt is jól kikeverem és lassan folyamatos keverés közben felforralom. Közben 2 evőkanál cukorral ízesítem és kész.

A debrecenit beirdalom és forró olajban megsütöm.

Tálalás :

Melegen, sült debrecenivel tálalom 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8012280667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.