Gourmetchef

Stefánia vagdalt

2017. február 18. 16:43 - Gourmetchef

foto_1_2.jpg

Stefánia vagdalt 

Kedves Látogatók!

A jó időt várva készítettem egy finom Stefánia vagdaltat.

Fogyasszátok szeretettel.  

A recept 4 főre  :

Hozzávalók :

A töltelékhez :

4 db tojás 

A húshoz :

2 közepes fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma 

60 dkg darált sertéshús 

2 db tojás, 2 db zsemle vagy kenyér /picit száraz

1 csokor petrezselyem 

Só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál étolaj

A burgonyapüréhez :

1 kg burgonya 

50 gramm vaj vagy margarin 

1 dl tejföl 

Elkészítés:

Először megfőzőm a 4 db tojást sós vízben majd megpucolom. Ezután a felkockázott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon megdinsztelem. A zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatom. Majd elkészítem a húst a következők szerint. A darált húst egy tálba teszem, majd rá töröm a 2 db tojást, hozzáadom a fűszereket a megdinsztelt vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután belerakom a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret és összedolgozom. Én őzgerincformát egy evőkanál olajjal kikentem majd az 1/3 rész húsos masszát beleteszem a formába, úgy hogy mindenhová jusson, aztán ráteszem a főt tojásokat egymás alá hosszában. A maradék 35 dkg húsos masszát ráhalmozom, hogy jól lefedje. Ha elkészültem, alufóliával letakarva 200 c fokon 45 percig sütöm. 45 perc után leveszem a fóliát és további 15 percig sütöm, hogy szép aranybarna legyen.

A püréhez a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzőm. Mikor elkészült akkor egy edénybe áttöröm krumplinyomóval. Ezután hozzáadom a vajat, amit jól elkeverek a burgonyával. Majd hozzáadom a tejfölt, s jól összedolgozom az egészet.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr9712271020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása