Gourmetchef

Mézeskalács recept

2017. február 17. 05:35 - Gourmetchef

foto_4.JPG

Mézeskalács recept

Hozzávalók:

1 kg liszt 

3 kávéskanál szódabikarbóna 

 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék 

30 dkg porcukor 

30 dkg margarin 

2,5 dl méz 

3 tojás 

színes dekor cukrok ízlés szerint a díszítéshez

Leírás:

1, Nagyobb tálba összekeverjük az 1kg lisztet,a 3 kiskanál szódabikarbónát , az 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket , a  30 dkg porcukrot, a 30 dkg margarint ,a 2,5 dl mézet és a 3 db habosított tojást, 15 percig pihentetjük, majd 6 adagra osztjuk, utána 3 mm re/fél ujjnyi vastagra/ kinyújtjuk . Ezt követően tetszés szerinti formákat készítünk.

2, A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 160 fokon 12 percig sütöm.

  1. Dekoráljuk tetszés szerint

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr10012267648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.