Gourmetchef

Csongrádi tárkonyos csirkeragu leves

2017. február 15. 05:42 - Gourmetchef

16389289_1215194201860943_943481800_o_3.jpg

Csongrádi tárkonyos csirkeragu leves 

Kedves Látogatók!

Lassan beköszönt a tavasz, de addig is, amíg ideér egyetek egy finom csirkeragu levest.

Fogadjátok szeretettel. 

 

 

A recept 4 főre  :

Hozzávalók :

2 db csirkemell filé 

 5 evőkanál napraforgóolaj 

3 db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa 

 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma 

20 dkg zöldborsó, 2,5liter víz 

1 kis fej karalábé, 1 kis fej zeller 

1,5 dl főzőtejszín, 1 evőkanál citromlé 

3 db erőleveskocka, 1 csokor petrezselyem 

Só, bors, tárkony és egyéb fűszerek ízlés szerint 

1 evőkanál liszt 

Elkészítés:

A csirkemellet, a vöröshagymát, a fokhagymát és a zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a hússal együtt kb 15 percig dinszteljük. Ezután fűszerezzük / só, bors, tárkony, fokhagyma és egyéb fűszerek ízlés szerint / Majd felöntjük a 2,5 liter vízzel. Mikor langyos a leves beleteszem az erőleves kockákat és felforralom. Ezután 10 perc forrás után beleteszem a zöldborsót. Addig főzzük, amíg meg nem puhul. Egy kis tálkába öntjük a tejszínt és rámerünk a 4-5 merőkanál levest és a lisztet. Majd jól összekeverem, csomómentesre. Amikor elkészült hozzáadom a finomra vágott petrezselymet és a citromlevet. Javaslom készítés közben többször meg kell kóstolni.

.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr912262200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.