Gourmetchef

Sajtkrém leves

2017. február 11. 11:12 - Gourmetchef

16326428_1215194198527610_616060390_o_masolata_2.jpg

Sajtkrém leves  

Kedves Látogatók! 

Hideg napok alkalmával milyen jól esik egy kis forró Sajt krémleves. 

Fogadjátok szeretettel. 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

leveshez :

1 nagy fej vöröshagyma, 2 db közepes burgonya

20 gramm finomliszt, 1 evőkanál Zsír vagy olaj

1,2 liter víz, 2 dl főzőtejszín

1 db erőleveskocka

Só, bors, szerecsendió és egyéb fűszerek ízlés szerint

1 ek vaj

100 gramm ementáli sajt

5 dkg reszelt trappista sajt

100 g Camping tömlős sajt / Sima /

A levesbetéthez:

3 szelet pirított kenyér kockára vágva.

4 evőkanál snidling friss, apróra vágva  

Elkészítés:

A leves:

Egy lábasban / leveses / a hagymát apróra vágjuk és zsiradékon üvegesre pároljuk. Lisztet hozzáadjuk, jól elkeverjük, habzásig hevítjük. A krumplit vékonyra szeleteljük és hozzáadjuk. Majd felengedjük 1,2 liter vízzel. Majd hozzáadom a tejszint a camping sajtot és a reszelt trappista felét és addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen a burgonya. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Ezután Össze turmixolom, majd a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.

A levesbetét:

A levesbe pirított kockára vágott kenyeret teszünk és megszórom friss snidlinggel és reszelt trappista másik felével , így tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr212248622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.