Gourmetchef

Muffin+Croissant = Cruffin

2017. február 04. 16:39 - Gourmetchef

foto_2_4.JPG

Muffin+Croissant = Cruffin 

Hozzávalók12 darabhoz 

  • 5 + 10 dkg vaj 
  • 30 dkg simaliszt + 5 dkg nyújtáshoz 
  • 7 g szárított instant élesztő 
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 gramm só
  • 2 ek étolaj 
  • 1 ek porcukor szóráshoz 

Elkészítés ideje

Elkészítés: 10 perc, kelesztés: 40 perc, sütés: 35 perc 

Elkészítés:

A vajat vedd ki a tészta készítése előtt legalább két órával a hűtőből. A lisztet tedd tálba, add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, és 1,5 dl langyos vizet, majd várj öt percig. Utána mehet hozzá 5 dkg szobahőmérsékletű vaj. Jól dolgozd össze, ha szükséges, adj még hozzá vizet. Közepesen lágy, fényes, rugalmas tésztát kell kapni. Akkor jó, ha elválik az edény falától (2-3 perc). Takard le a tésztát, és keleszd körülbelül 40 percig.

Ha a duplájára nő, rakd lisztezett felületre és oszd 12 egyenlő részre. Sodorj belőle kb 30 cm hosszú vékony nudlikat, majd ezeket nyújtsd kis 6-7 cm széles, s 30 cm hosszú nagyon vékony lappá. kend meg olvasztott vajjal, majd tekerd fel, s ültesd bele egy muffin formába. Amikor mind kész, 180 fokos sütőben 35 percig arany barnára sütöm.

Megszórom porcukorral s frissen tálalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3012182618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.