Gourmetchef

Női szeszély

2017. február 01. 01:16 - Gourmetchef

16326652_1216154325098264_1741945283_o.jpg

Női szeszély 

A recept:

Hozzávalók  4 személyre

A tésztához 

  • 14 dkg vaj 
  • 7 db tojás sárgája
  • 14 dkg cukor 
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor 

A tetejére

  • 40 dkg sárgabaracklekvár 
  • 7 db tojásfehérje 
  • 14 dkg porcukor 
  • 1 csipet só 

 

Elkészítés :

  • 14 dkg szoba hőmérsékletű vajat habosra keverünk 7 tojássárgájával és 14 dkg cukorral, majd hozzákeverjük a kávé kanálnyi sütőporral elkevert 14 dkg lisztet.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsit /23×32cm/ veszünk és belerakjuk a tésztát. Ez egy elég sűrű tészta, nem folyós, ezért segíteni kell kenőlapáttal vagy késsel szétterülni a tepsiben. Egyébként a meleg hatására szépen elterül.
  • Sütőben 180 fokon szinte készre sütjük. /kb 20 perc/ Amíg sül, a 7 tojásfehérjét 14 dkg cukorral, pici sóval kőkeményre felverjük.
  • Kivesszük a sütőből, baracklekvárral gazdagon megkenjük és rárakjuk a tojásfehérjét, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre 100 fokon, amíg szép színt kap a teteje.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr8612162705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.