Gourmetchef

Csongrádi kubikos tarhonya elő illetve főételként

2017. január 09. 21:15 - Gourmetchef

 

csongradi_kubikos_tarhonya_2.JPG

Csongrádi kubikos tarhonya, előételként

Tisztelt Látogató ! 

A mai napon újragondoltam a Csongrádiak egyik tradicionális ételét a Csongrádi kubikos tarhonyát.

Jó étvágyat kívánok hozzá.  

 Csongrádi kubikos tarhonya, főételként 

csongradi_kubikos_tarhonya_5_foetel.JPG

A recept:

Hozzávalók

50 dkg burgonya 

25 dkg tarhonya 

15 dkg füstölt kolbász / lehet csípős is 

20 dkg füstölt szalonna 

2 db közepes fej vöröshagyma 

1 db fehér paprika 

2 db paradicsom 

5 dkg sertés zsír 

só, bors, fűszerpaprika , piros arany vagy erős Pista ízlés szerint 

Előételként császárzsemlében, főétel ként cipóban tálaljuk 

 

Elkészítés:

Zsírban tarhonyát pirítunk, majd apróra kockára vágott vöröshagymát, kockára vágott füstölt szalonnát, kolbászt, kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot adunk hozzá. Ízlés szerint fűszerezzük, majd felengedjük a tarhonya mennyiségéhez képest háromszoros mennyiségű vízzel. Amikor a tarhonya félig megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és készre főzzük. Egy cipó tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. A kész tarhonyát cipóba vagy kenyérvégbe töltve tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr3312114105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.