Gourmetchef

Brassói aprópecsenye Gourmetchef módra

2017. január 03. 21:02 - Gourmetchef


img_5577_2.jpg

Brassói Aprópecsenye

A recept:

Hozzávalók

1kg csont nélküli karaj

1,5 kg burgonya

8 gerezd fokhagyma

Só, bors majoránna

15 dkg sertés zsír vagy olaj

Elkészítés

 

 Felkockázom a húst (2x2 cm –es kockára a csont nélküli karajt). A krumplit 2x2 cm –es kockára vágom

 Bő olajban megsütöm a krumplit. Ezalatt 2-3 ek olajban 8 gerezd szeletre vágott fokhagymával megpirítom a húst, míg levet nem enged, majd kb 15 percig puhára párolom, majd zsírjára sütöm. közben megszórom majoránnával, sózom, borsozom. 

Ezalatt pont megsül a krumpli, amit szűrő szedőkanállal, papírszalvétával kibélelt tálba teszek. Amikor kész a hús, hozzákeverem a sültkrumplit és még 2 percig együtt pirítom. Frissen, kovászos uborkával vagy vegyes savanyúsággal tálalom.

 

Jó étvágyat:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6512094969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.