Gourmetchef

Tarhonya leves  

2018. február 14. 20:32 - Gourmetchef

20171114_130952.jpg

Tarhonya leves  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet, ami nagyon tartalmas étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

60 dkg burgonya 

20 dkg tarhonya

1 fej vöröshagyma 

pirospaprika, só, bors, ízlés szerint 

2 evőkanál olaj 

1,5-2 liter víz 

15 dkg füstölt kolbász

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasba felhevítem az olajat. Jól megtisztítjuk a hozzávalókat. A burgonyát felkockázom, a kolbászt felkarikázom, a vöröshagymát pedig apróra vágom. Mikor az olaj felhevült beleteszem a tarhonyát és megpirítom zsemleszínűre. Ezután a kolbászt megpirítom, a hagymát üvegesre párolom, majd megszórom a fűszerekkel. Majd hozzáadjuk a tarhonyát és a krumplit és felengedem vízzel. Majd készre főzöm.

Jó étvágyat kívánok.

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Tarhonya leves

Francia Rakott Burgonya

2018. február 04. 20:33 - Gourmetchef

foto_3_62_1.JPG

Francia Rakott Burgonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egy tál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók/:

1,5 kg burgonya 

5 darab főtt kemény tojás 

3 darab nyers tojás 

15 dkg vaj 

5 dkg liszt 

3 dl tejföl 

15 dkg sajt reszelve

só-bors ízlés szerint 

4 dl tej 

őrölt szerecsendió ízlés szerint 

5 dkg zsemlemorzsa 

Elkészítés:

Először megfőzzük a burgonyát héjában és külön a tojásokat sós vízben. Majd meghámozzuk őket és felkarikázzuk. Közben a vajból, a tejből és a lisztből besamelmártást készítünk, sóval, szerecsendióval és borssal ízesítünk. A besamelhez tejfölt és 2 db tojás sárgáját keverünk. Az egészet összeforgatjuk a felszeletelt burgonyával és a felszeletelt tojássokkal. A felvert tojásfehérjét is hozzáadom. Majd kivajazott és morzsázott tepsibe teszem. Ezután reszelt sajttal megszórom, hogy jól ellepje és sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm. 

 

Jó tanács :

Akkor lesz kész, amikor a teteje aranybarna. Tehát figyelni kell rá, nem lehet magára hagyni. Én nagy tepsibe raktam ezért lapos lett. Kisebb tepsibe magasabb lesz.  Persze így is finom.

Jó étvágyat kívánok. 

 

 

Szólj hozzá!

Zöldséges fasírt 

2018. január 28. 10:39 - Gourmetchef

foto_1_6.JPG

Zöldséges fasírt 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

70 dkg cukkini 

1 teás kanál só 

1 mokkás kanál bors 

4 gerezd zúzott fokhagyma 

1 db nagyobb tojás 

10 dkg reszelt trappista sajt 

5 evőkanál zsemlemorzsa 

A panírhoz :

4 evőkanál sima liszt 

1 db tojás

8 evőkanál zsemlemorzsa 

A sütéshez :

8 dl napraforgó olaj 

Elkészítés:

Először megtisztítom a cukkinit, majd a magvas belsejét eltávolítom. Ezután a nagylyukú sajtreszelővel lereszelem és meghintem 1 teás kanál sóval, majd 30 percig állni hagyom. Mikor letelt az idő, kicsavarom a cukkini levét, majd hozzáadom a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a fokhagymát és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat készítek. A kész golyókat bepanírozom, és forró olajban kisütöm. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetem.  

Jó tanács :

Én meleg sajtmártással tálaltam, de lehet tartármártással is vagy édes savanyú mártással.

Jó étvágyat kívánok. 

 

Szólj hozzá!

Spenót főzelék

2018. január 25. 17:18 - Gourmetchef

foto_3_60_1.JPG

Spenót főzelék!

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 6 adagra:

Hozzávalók:

500 gramm mirelit spenót 

200 ml tej 

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál finomliszt 

4 evőkanál olívaolaj 

só és bors ízlés szerint 

Elkészítés:

Először a spenótot felforraljuk kevés olajon közben a lisztből és az olajból rántást készítünk és hozzá adjuk az apróra nyomott fokhagymát. Majd a spenótból teszek a rántásba 2 evőkanálnyit, jól összekeverem, és lassan csurgatva belecsurgatom a spenótba a rántást. Ezután felengedem a tejjel, sóval és borssal ízesítem és készre forralom.

Jó étvágyat kívánok. 

 

Szólj hozzá!

Tökös Muffin

2018. január 22. 20:54 - Gourmetchef

foto_3_7.JPG

Tökös Muffin  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc muffin receptemet.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

260 gramm sütőtök 

2 db tojás 

60 ml olívaolaj 

180 gramm finomliszt 

150 gramm barnacukor

1 kávéskanál fahéj 

1 csomag sütőpor 

késhegynyi só

Elkészítés:

Először meghámozzuk, majd kimagozzuk és felkockázzuk a sütőtököt. Lehet sütni is, de én megfőzöm a tököt egy fél mokkás kanálnyi sós vízben, majd pürésítem. Amikor ez megvan, akkor egy tálba összerakom a tojásokat, az olíva olajat és a pürét / a tök addigra már langyos lesz/.  Egy másik tálba pedig összerakom a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a késhegynyi sót. A két tál tartalmát összedolgozzuk. Kikapszlizott muffin sütőbe töltöm a masszát. Majd megsütöm 25 percig 180 fokos sütőben.

 

Jó tanács:

Ha nincs kapszlid, akkor kivajazott és kilisztezett formát használj.

Jó étvágyat kívánok. 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Tökös Muffin

Gyros  

2018. január 19. 05:31 - Gourmetchef

foto_3_98.JPG

Gyros  

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű  és nagyon finom étel.

 

A recept 4 adagra :

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell 

4 evőkanál olaj 

görög fűszerkeverék 

só, bors ízlés szerint 

A salátához :

2 darab nagy paradicsom 

1 kisebb kígyóuborka 

1 fej kisebb vöröshagyma 

2 db TV paprika 

1 kisebb jégsaláta 

Öntet :

3 dl natúr joghurt

1 mokkás kanál fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágom, fűszerezem a megadott fűszerekkel/ pácolom / és 30 percre hűtőbe teszem. Közben elkészítem az öntetet. A joghurthoz hozzáadok sót, borsot és fokhagyma granulátumot ízlés szerint. Ahogy elkészült, hűtőbe teszem. Ezután megcsinálom a salátát. A saláta hozzávalóit megmosom és kockára vágom. Majd a csirkemell csíkokat olajon megsütöm. Ezután tálalok a képen látható módon.

Jó étvágyat.  

 

Szólj hozzá!
Címkék: Gyros