Gourmetchef

Francia Rakott Burgonya

2018. február 04. 20:33 - Gourmetchef

foto_3_62_1.JPG

Francia Rakott Burgonya

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egy tál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók/:

1,5 kg burgonya 

5 darab főtt kemény tojás 

3 darab nyers tojás 

15 dkg vaj 

5 dkg liszt 

3 dl tejföl 

15 dkg sajt reszelve

só-bors ízlés szerint 

4 dl tej 

őrölt szerecsendió ízlés szerint 

5 dkg zsemlemorzsa 

Elkészítés:

Először megfőzzük a burgonyát héjában és külön a tojásokat sós vízben. Majd meghámozzuk őket és felkarikázzuk. Közben a vajból, a tejből és a lisztből besamelmártást készítünk, sóval, szerecsendióval és borssal ízesítünk. A besamelhez tejfölt és 2 db tojás sárgáját keverünk. Az egészet összeforgatjuk a felszeletelt burgonyával és a felszeletelt tojássokkal. A felvert tojásfehérjét is hozzáadom. Majd kivajazott és morzsázott tepsibe teszem. Ezután reszelt sajttal megszórom, hogy jól ellepje és sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm. 

 

Jó tanács :

Akkor lesz kész, amikor a teteje aranybarna. Tehát figyelni kell rá, nem lehet magára hagyni. Én nagy tepsibe raktam ezért lapos lett. Kisebb tepsibe magasabb lesz.  Persze így is finom.

Jó étvágyat kívánok. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr213633872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása