Gourmetchef

Zöldséges fasírt 

2018. január 28. 10:39 - Gourmetchef

foto_1_6.JPG

Zöldséges fasírt 

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami nagy adagban készül és nagyon tartalmas egytál étel.

 

A recept 6 adagra :

Hozzávalók:

70 dkg cukkini 

1 teás kanál só 

1 mokkás kanál bors 

4 gerezd zúzott fokhagyma 

1 db nagyobb tojás 

10 dkg reszelt trappista sajt 

5 evőkanál zsemlemorzsa 

A panírhoz :

4 evőkanál sima liszt 

1 db tojás

8 evőkanál zsemlemorzsa 

A sütéshez :

8 dl napraforgó olaj 

Elkészítés:

Először megtisztítom a cukkinit, majd a magvas belsejét eltávolítom. Ezután a nagylyukú sajtreszelővel lereszelem és meghintem 1 teás kanál sóval, majd 30 percig állni hagyom. Mikor letelt az idő, kicsavarom a cukkini levét, majd hozzáadom a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, a fokhagymát és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozom, majd diónyi gombócokat készítek. A kész golyókat bepanírozom, és forró olajban kisütöm. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetem.  

Jó tanács :

Én meleg sajtmártással tálaltam, de lehet tartármártással is vagy édes savanyú mártással.

Jó étvágyat kívánok. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6413610017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása