Gourmetchef

Sütőtök krémleves

2017. november 22. 18:41 - Gourmetchef

20171110_085213.jpg

Sütőtök krémleves

Kedves Látogatók!

Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.

Dear Visitors,

I share my favourite soup recipe. It’s very easy, extremly delicious and you run out of it very quicklyJ

A recept 4 adagra 

Hozzávalók:

 80 dkg sütőtök ,1 fej vöröshagyma ,2 db közepes burgonya, 1,5 liter víz, 1,5 dl főzőtejszín,1 db erőleveskocka, Só, bors, szerecsendió, gyömbér és egyéb fűszerek ízlés szerint , 1 ek vaj,3 evőkanál méz .

A levesbetéthez 

 2 evőkanál pirított tökmag,1 evőkanál apróra vágott metélő hagyma , Tejszínhab ízlés szerint , 5 dkg reszelt (cheddar) sajt .

 Elkészítés:

 A leves: 

A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk. A hagymát feldaraboljuk nagyobb darabokra, a krumplit vékonyra szeleteljük. Ezeket beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel, amíg el nem lepi. Főzés közben ízesítjük az erőleves kockával, majd kóstolás után sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, mézzel és egyéb fűszerekkel ízlés szerint. Addig főzzük, míg meg nem puhul teljesen. Összeturmixoljuk, majd a tejszínt és a vajat hozzáadva felforraljuk és kész a leves.

A levesbetét 

A levesbe pirított tökmagot teszünk a szélére A közepébe tejszínhabot fújok és a tetejét friss metélő hagymával szórom és így szolgáljuk fel. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gourmetchef.blog.hu/api/trackback/id/tr6313347317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása